Knjiga U kandžama narcisa

Helena Jakoliš
Knjiga U kandžama narcisa

Dragi svi,

S velikim zadovoljstvom obavještavam vas da je na tržište izašao veliki priručnik na 404 stranice na temu narcisoidnog zlostavljanja i oporavka nakon zlostavljanja. Oni koji me prate godinama znaju da je pisanje moja najbolja terapija, ali ono što nikad nisam mogla zamisliti je to da ću iz svoje najdublje boli nakon teškog psihičkog i okrutnog seksualnog zlostavljanja kojeg sam preživjela doći do postraumatskog rasta i napisati priručnik u suradnji s stručnim licima koji će vam pomoći da se opremite s alatima, resursima i znanjem na polju narcizma kako biste prekinuli destruktivne krugove i spriječili da ponovno upadnete u nove obrasce zlostavljanja. Ova knjiga duboko ulazi u zamršenost narcisoidnih odnosa i detaljno objašnjava ponašanje narcisa kao supružnika, partnera, roditelja, prijatelja, kolege, ali i šefa na poslu.

U razdoblju od 15.07.2024- 16.07.2024. možete iskoristiti popust gdje je cijena knjige snižena s 30,00 eura na 25,00eura s besplatnom poštarinom.

S vama dijelim i svoje životno iskustvo iz prve ruke kao i cijeli niz tehnika i smjernica gdje ću vam pomoći da preuzmete kontrolu nad svojim životom, nadvladate narcisoidno zlostavljanje i izdignete se iz pepela te zakoračite u novi život kakav zaslužujete bez osjećaja srama i krivnje. Vrijeme je da spoznate koliko vrijedite jer se toliko vaše pogrešne energije potrošilo lutajući slijepim ulicama uz pogrešne osobe. I ja sam bila na vašem bolnom, dugom, zbunjujućem i zamršenom putu nakon narcisoidnog zlostavljanja. Ovdje sam da vam vjerujem. Ovdje sam da  vam kažem da niste sami. Zajedno možemo stvoriti svijet u kojem se preživjele čuje i podržava. Svatko od nas zaslužuje napredovati i živjeti daleko od narcisoidnog odnosa. To je ono što dugujemo sebi. Ključ za oslobađanje nalazi se u vašoj rani i vrijeme je da bol vaše prošlosti postane moćno gorivo za vašu budućnost jer ne postoji ništa moćnije od spoznaje da ste nakon okrutnog i prikrivenog zlostavljanja, naučili kako rasti, iscijeliti i nadvladati sve što vam se  nađe na putu.

Ovim putem bi se htjela zahvaliti mojim stručnim suradnicima doc. dr. Maji Lačković specijalisti psihijatrije, Biljani Ćulafić, diplomiranoj pedagoginji i nacionalno europskoj priznatoj EMDR psihoterapeutkinji, Tanji Labović certificiranoj ICI coachu za partnerske odnose i edukatorici psihodinamskog coachinga u superviziji, moderatorici grupe Ivani Sladić kao i ljudima koji su financijski pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana i pomogne mnogima da se izdignu iz dubina narcisoidnog zlostavljanja.

Doc.dr. Maja Lačković, specijalistica psihijatrije:

U knjizi „U kandžama narcisa“ spisateljice Helene Jakoliš naići ćete na prizore iz života jednog Narcisa, oblikovanih težinom vlastitog iskustva kombiniranih sa svim tajnama i prokletstvom jednog ranjivog narcisa. Kroz kobnu i razarajuću zaljubljenost, spisateljica je pokušala stići do nedostižne i nedodirljive ljubavi, preživljavajući dane, mjesece i godine u labirintu stradavanja. Kroz njen talent izražavanja s pregršt stručnih psiholoških primjesa, spoznajemo sva lica slatkorječive napete igre agresije i nježnosti, krivice i kazne, shvaćajući da je istina negdje na pola puta. Pred vama je izuzetan rad posvećen prepoznavanju ljubavnih zabluda i spoznavanju puta ka iscjeljenju od njih. Helena je ovom knjigom unijela svjetlost u začarani krug osjećaja poraženosti i bezizlaznosti, ističući snagu istine i prave ljubavi.

Biljana Ćulafić, diplomirana pedagoginja i nacionalno i europski priznata EMDR psihoterapeutkinja za obitelj i traume:

Helena Jakoliš je čudesna viteškinja velikog srca koja je svoj put iscjeljenja nakon narcističkog zlostavljanja podijelila napisavši knjigu koja se oslanja ne samo na njeno osobno iskustvo, već i na relevantna znanstvena istraživanja narcizma kao i na znanja vodećih autora u području narcizma. Helena se godinama bavi humanitarnim radom i prisutna je na javnoj sceni u Hrvatskoj i široj regiji kao  utjecajna blogerica, farmaceutska tehničarka, holistička nutricionistica, autorica triju knjiga o zdravoj prehrani i suautorica planera zdravog života.  Zašto je Helena tako čudesna? Pored brojnih sistemskih dijagnoza uzrokovanih neprepoznatom lajmskom boreliozom, ova hrabra mlada žena suštinski je mentalno zdrava jer je iznimno aktivna i kreativna i sve svoje znanje stavlja u službu čovječanstva. U pokušaju da odgovori na mnoga pitanja s puno brižnosti i ljubavi iznjedrila je pravu praktičnu enciklopediju i priručnik za sve one koji su preživjeli narcisoidno zlostavljanje kao i za ljude koji rade u području mentalnog zdravlja na kompleksnom pitanju narcisoidnog poremećaja osobnosti. Ova knjiga govori ne samo o genezi narcizma i dinamici partnerskog odnosa u kome je jedan krhki  prikriveni narcis, a drugi onaj koji trpi zlostavljanje, već govori i o putu oporavka preživjele osobe i o načinima suočavanja sa sobom.

Svoje istraživanje i uvide zasnovane na relevantnim znanstvenim istraživanjima i potkrepljene saznanjima najvećih autoriteta u području teme narcističkog poremećaja osobnosti Helena je nesebično podijelila s čitateljima. S jedne strane ovo je i duboko dirljiva i potresna knjiga u kojoj je Helena ogolila i velik dio svoje duše. Ona je vitez koji je od žrtve i preživjele postala pobjednica koja svoju pobjedu i postraumatski rast želi podijeliti sa svim osobama koje su, kao i ona, prošle narcističko zlostavljanje. Bila je potrebna iznimno velika količina snage i hrabrosti da se napiše jedno ovakvo kapitalno djelo koje stoji kao moćan zid zaštite od podmukle groznice narcizma suvremenog svijeta.

Premda opsežna, knjiga je veoma pitka i obraća se najširem auditoriju koji na taj način može pojmiti kompleksno narcističko ponašanje, posljedice tog ponašanja, dinamiku veze s narcisom kao i strategije i taktike koje narcisi koriste kako bi manipulirali drugim osobama, bilo da su to partneri, djeca, kolege, šefovi i prijatelji. Iako su svi oblici zlostavljanja štetni, narcistički oblik se smatra jednim od najštetnijih i najpodmuklijih jer karakterizira kontinuirani napad na žrtvin identitet i vlastitu vrijednost. Nažalost, prikrivena priroda zlostavljanja čini ga jako teškim za prepoznavanje jer je ispunjen trenutcima intimnosti i privrženosti pa zbunjujućom mješavinom ljubavi i prijezira u obliku suptilnih ili otvorenih ponižavajućih poruka prema žrtvi.

Tanja Labović, certificirana ICI coach za partnerske odnose i edukatorica psihodinamskog coachinga u superviziji:

Knjiga „U kandžama narcisa“ nije nastala kao rezultat istraživanja već jednog bolnog i gorkog iskustava zbog čega ova knjiga ima posebnu vrijednost kao i njena Instagram i Facebook stranica gdje otvoreno govori o svom iskustvu. To je pokazatelj da iz velike traume može proizaći veličanstvenost. Da žrtva može biti ne samo „preživjela“ već i eliksir za tisuće drugih žena koje su zarobljene u toksičnom odnosu. Empat iz nje glasno govori „Tu sam da ti pomognem, da te podržim, jer znam da je moguće. Ja sam uspjela, možeš i ti!“ Vrijeme je da shvatite tko ste i da u vama leži moć i to mnogo veća nego što možete zamisliti.

Podaci za narudžbu knjige:

Primatelj: ZDRAVA HRANA BEZ GLUTENA J.D.O.O. Brodarica, Rešačka 13

IBAN (račun) : HR4523400091110750590

Opis plaćanja: U kandžama narcisa promo

Iznos: 25,00 eura s popustom( puna cijena knjige 30,00 eura)

Tijekom popusta poštarina je gratis na području HRVATSKE.

Dostavna služba : GLS

* Ako naručujete iz inozemstva javite se na e- mail zdravoislasno@gmail.com radi izračuna troška poštarine. Po izvršenoj uplati, pošaljite vaše podatke (ime i prezime, adresu i broj telefona/mobitela) na e-mail zdravoislasno@gmail.com

Hvala svima na ukazanom povjerenju!

ISPORUKA KNJIGA NA VAŠE ADRESE  KREĆE OD 08.04-12.04. NAKON IZLASKA IZ TISKA.

Iako su svi oblici zlostavljanja štetni, narcistički oblik se smatra jednim od najštetnijih i najpodmuklijih jer karakterizira kontinuirani napad na žrtvin identitet i vlastitu vrijednost. Ono se često naziva nevidljivim zlostavljanjem jer uglavnom nema vidljivih rana, slomljenih kostiju ili ožiljaka na vanjskoj strani tijela, ali ostavlja mnogobrojne i dugotrajne ožiljke nevidljive golim okom, ali opipljive svakoj od nas koja je to doživjela na vlastitoj koži. Nadalje, ovo je i vrlo podmukli i prikriveni oblik zlostavljanja koji uključuje prijevare i manipulacije od strane narcisa. Ono se ne događa preko noći već se kreće suptilno, poput dima, ostavljajući žrtve u stanju emocionalnog nemira i zbunjenosti. U onome trenutka kada se zlostavljanje poveća, samopouzdanje žrtve sve više i više opada. Zlostavljanje dolazi u mnogim oblicima uključujući emocionalno, financijsko, fizičko, psihičko, seksualno i verbalno. Namijenjeno je za održavanje moći i kontrole kao i za širenje uznemirujuće atmosfere straha, užasa i tjeskobe u žrtvi. Vrlo je važno znati da ovo nije ograničeno samo na romantične veze već se može dogoditi i između članova obitelji, prijatelja, kolega i šefova na poslu. Šteta je vrlo stvarna i ogromna jer žrtve počinju gubiti osjećaj za sebe te počinju preispitivati svoju percepciju i razum. Ujedno se ovo zlostavljanje može nazvati i „silovanjem duše“ jer mnoge žrtve provedu godine hodajući uokolo u tami i mraku, ne znajući kroz što prolaze, dok se to očituje na njihovom mentalnom i tjelesnom zdravlju.

Ako provjeravate ovu knjigu, vi ste iskusili neke od najštetnijih posljedica prikrivenog narcisoidnog zlostavljanja.  Ona je vaš sveobuhvatni vodič, suputnik kao i izvor snage gdje zaranja u srž mnogih pitanja na području narcizma, nudeći vam jasnoću i iscjeljenje te pronalaženje radosti i svrhe nakon zlostavljanja. Osmišljena je imajući na umu VAS na način da će vam pomoći da izađete iz destruktivnih krugova zlostavljanja, povratite kontrolu nad svojim životom i postanete najbolja verzija sebe, uspostavite zdrave granice koje štite vaše emocionalno blagostanje, vratite osjećaj vlastite vrijednosti i samopouzdanja, promijenite pogrešne obrasce i uvjerenja, ponovno naučite vjerovati svojim instinktima vraćajući svoju stvarnost, razvijete strategije za izbjegavanje toksičnih odnosa u budućnosti i istražite snagu ljubavi prema sebi.

Što ćete otkriti:

-Ova će vas knjiga naučiti sve što treba znati o ovom poremećaju osobnosti kao i o različitim vrstama i podvrstama narcisa i načinu na koji se ponašaju

-Pronaći ćete alate za prepoznavanje narcisoidnog ponašanja koji će vam omogućiti da bolje razumijete kroz što prolazite i pomoći vam da vidite tko je narcis doista.

-Ovaj sveobuhvatni priručnik otkriva suptilne osobine prikrivenih narcisa, bacajući svjetlo na njihove manipulativne taktike i zamršenu dinamiku koju stvaraju u odnosima.

-Spoznati ćete sve manipulativne taktike koje narcisi koriste kako bi stekli moć i kontrolu

– Naučit ćete identificirati sve vrste narcističkih reakcija kao i mehanizma suočavanja

-Kako i zašto se stvaraju veze traumatske veze s narcisima i kako se osloboditi od tih odnosa

-Najčešći razlozi zbog kojih ostajete kao i strategije za siguran bijeg od narcisa i sprječavanje povratka

-Upoznati ću vas s trauma bondom, suovisnošću i kognitivnom disonancom te ću s vama podijeliti mnoštvo korisnih informacija kako da se zaštitite od ponovnog ulaska u vezu s njima, povratite svoj identitet i autentičnost, oprostite sebi i naučite kako izgleda zdrava ljubav prema sebi

-Kako se ponovno povezati sa stvarima koje vašem životu daje smisao